Beneficis de la cafeïna: Contra la depressió

Sembla ser que el cafè ens protegeix de patir depressió.


Un estudi de les universitats de Harvard i de Columbia, publicat aquest mes a la revista especialitzada “Archives of Internal Medicine”, ha establert que existeix una relació directa entre el consum de cafè i un risc menor de patir depressió.
L’estudi s’ha realitzat amb 50.739 dones nord-americanes de 63 anys de mitjana i que no patien símptomes de depressió al començament de l’estudi. Y el resultat és aquest: les dones que prenen 4 tasses de cafè diàries tenen un 20% de menor incidència en patir depressió respecte de les que gairebé no en prenen, i les que en consumeixen entre 2 i 3 tasses diàries, un 15% menys de probabilitats de patir depressió respecte de les que no consumeixen aquesta infusió.
Tot i que han de seguir investigant, estudis anteriors practicats en animals van demostrar que la cafeïna protegeix contra unes determinades neurotoxines, i aquest és el motiu pel qual els científics d’aquestes universitats insisteixen a dir que la cafeïna no redueix el risc sinó que ens protegeix d’aquesta malaltia d’alguna manera.

2 comentaris:

 1. A si? Jo que no en prenc mai de normal! :(
  Si en prenc em poso dels nervis. Quatres tasses no és molt? Caram, no en pateixo, però n'he patit una i grossa.
  Ara no sé què fer...

  ResponElimina
 2. Si quan en prens et poses dels nervis, millor que segueixis sense prendre'n, perquè no a tothom li va bé. Mira, jo en prenc unes quantes més de 4 i no em treu ni la son; i la Janet no en pren gens perquè no li agrada.
  Fixa't, però, que l'estudi està fet amb el cafè i, en canvi, parla de la cafeïna, que la pots trobar en begudes, alguns torrons, i el tè també en porta,... :)

  ResponElimina