Com evitar el mal d’esquena: els peus


Una part importantíssima del nostre cos i a la qual no donem la importància suficient, són els nostres peus.
Quan no posem el peu correctament a terra per la causa que sigui (peu pla o bé excés d’arc plantar, els genolls són valgus o varus, l’alçada de les caderes, etc.) la conseqüència és que pateixen els turmells, els genolls i l’esquena. Al caminar, la marxa no és equilibrada i, amb el temps, la mala posició ens provocarà dolor.
Si és així, has de fer-te una revisió. Et recomano fer-te-la encara que sigui per descartar que puguis patir una d’aquestes anomalies. Ves a un bon traumatòleg perquè amb unes simples plantilles s’acaba el problema. Jo hi vaig anar i el canvi va ser brutal: de patir dolor i un munt de molèsties vaig passar a la normalitat més absoluta.
Un altre aspecte que has de tenir en compte és el calçat. L’has de buscar anatòmic i adequat amb allò que vulguis fer: si fas esport has d’utilitzar sabata esportiva especialitzada en aquell esport concret (marxa, senderisme, tennis,...), la sabata per caminar per ciutat ha de ser de contrafort dur, taló pla de dos centímetres i horma recta, i que et subjecti bé el peu. Deixa les sabates de taló alt per les ocasions especials, estilitzen la figura però perjudiquen l’esquena i els malucs, entre d’altres parts del cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada