Com evitar el mal d’esquena: estiraments (3)

Hem deixat pel final un exercici per apaivagar el mal d’esquena que necessita més temps per fer-lo, però que et recomanem que el facis sempre que puguis (si més no, dos o tres cops per setmana). S’ha de ser constant i t’has de cuidar, pot ajudar-te el fet de fer-te un horari.

Per realitzar aquest estirament, posa’t dreta amb les cames lleugerament separades, fes unes quantes respiracions lentes i profundes. Llavors, a poc a poc, comença a fer rotacions amb el cap, endavant-enrere, a un costat i a l’altre (així relaxaràs les vèrtebres cervicals). Després, amb les mans a la cintura, fes rotacions de cintura, també endavant-enrere i a un costat i a l’altre (ara treballes les vèrtebres lumbars, si t’arqueges massa es mouran les dorsals també).

En la mateixa posició, fes moviments laterals cap un costat i l’altra però un braç queda allargat per sobre el cap i l’altre al llarg del cos, és a dir, si tombes cap a la dreta: el braç esquerra puja per sobre el cap i va cap a la dreta, però el braç dret intenta allargar-se recta cap el peu dret. Desprès ho fas cap a l’altre cantó. Aquí sí que treballen totes les vèrtebres de la columna.
No forcis mai cap moviment, els moviments han de ser suaus, i si notes alguna molèstia quan els facis, has de parar i consultar-ho amb un especialista (metge, fisioterapeuta, ...). Has de saber que, tot i que fa anys sí que es feia, actualment no es recomana en absolut de fer rebots, el que s’ha de fer és el moviment i una mica més de forma que notis el cos com s’estira però d’una forma continuada, sense petites estiradetes (els rebots).

Recorda que les respiracions han de ser lentes i profundes mentre fas l’exercici, l’exercici es fa respirant. Inspirar, fer l’exercici i espirar no és gens adequat ni tampoc sà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada