Com prevenir el mal d’esquena: Seu correctament


Hem comentat en els nostres articles anterior que evitar el mas d’esquena està en gran mesura a les nostres mans, hem de modificar els hàbits mal adquirits i ens costa molt trencar els mals costums, però ho hem de fer pel nostre bé.

També t’hem donat idees de com fer-ho. Avui volem parlar te de la postura que tenim en el nostre dia a dia a l’hora de seure.

Per exemple, si acostumes a ester molta estona asseguda, hauràs de tenir en compte que la teva columna vertebral estigui quant més recta millor (les teves cames han de fer un angle de 90 graus respecte la teva columna vertebral). Has de repenjar bé l’esquena al respatller de la cadira, i els teus braços han d’estar paral•lels a la taula o fins i tot les mans una mica més baixes que els colzes.

La pantalla de l’ordinador t’ha de quedar a l’alçada dels ulls, però no més alta, perquè llavors patiran les vèrtebres cervicals.

No oblidis que és convenient que t’aixequis i et moguis una mica quan hagi passat al voltant d’una hora. Aprofita llavors per fer una mica d’estiraments (els que ja hem comentat en articles anteriors), i si estàs a la feina els pots fer al lavabo. Així evitaràs l’anquilosament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada