L’oli de fregir: segon ús i reciclatge

Per fregir pots utilitzar oli de gira-sol o bé oli d’oliva.
L’oli de gira-sol és més econòmic i no dóna un gust tan fort com el d’oliva, però té una durada més curta, és a dir, no el podràs utilitzar gaires vegades.
Quan hagis acabat de fregir, l’has de filtrar cada vegada que l’utilitzis per tal de netejar-lo de brosses, les quals, a més “d’embrutar” allò que fregeixes, rebaixen la temperatura de descomposició de l’oli, escurçant la seva durada.
Guarda’l en un recipient d’acer inoxidable o un d’esmaltat, i tapat, perquè així redueixes l’oxidació. Als centres comercials, trobaràs filtres de paper pensats per filtrar l’oli. Aquí tens una foto de mostra.

És millor filtrar l’oli en calent, però no bullint, perquè està més fluid.
És recomanable no utilitzar-lo més de tres o quatre vegades i, sobretot, no barrejar-lo amb oli nou. Dependrà de què has fregit i quant de temps has estat fregint.
Quan ja no el puguis aprofitar més, posa’l, ja fred, dins d’una ampolla de plàstic i porta’l al Punt Verd més proper a casa teva. Aquest oli té una segona vida i així tampoc no contaminaràs l’aigua.
Als Punts Verds del teu barri tenen uns pots especials per poder reciclar l’oli. Si el demanes, de ben segur que te’n donen un, o et diran quan en tindran. D’aquesta manera no hauràs d’omplir ampolles de plàstic, aquest mateix recipient que utilitzes a casa el buides al Punt Verd, i al ser hermètic no perd gens d’oli quan el transportes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada