Pastes de fregir

Si fa poc que cuines, has de saber que les pastes de fregir són com les dels calamars a la romana, no ho confonguis amb l’arrebossat de galeta picada o de pa ratllat.
Totes les pastes de fregir tenen una base comuna: aigua, farina i ou.
Abans de res, dos punts a tenir en compte:
- Si no vols que l’aliment absorbeixi massa oli, afegeix i barreja a la pasta una mica d’oli d’oliva, d’aquesta manera no entrarà l’oli de fora (el de fregir).
- La pasta s’adhereix més a l’aliment si, abans d’arrebossar-la amb la pasta, l’enfarines lleugerament.

Et proposem 5 pastes diferents, i així podràs variar:
1.- Desfés 4 cullerades de farina en una cullerada de vinagre. Després afegeixes ½ got de llet freda i sense deixar de remenar, posa-hi sal. S’ha de deixar reposar 1 hora.
2.- Dins un recipient, barreja 125 grams de farina amb 2 rovells d’ou, 2 cullerades d’oli d’oliva, 2 decilitres d’aigua i sal. Afegeix 2 clares muntades a punt de neu 20 minuts abans de començar a fregir.
3.- Bat un ou (com si fessis truita), posa-hi sal i pebre. A part, desfés la farina amb una mica d’aigua. A banda, munta 2 clares a punt de neu. Ho barreges tot i llest.
4.- Bat 3 ous amb sal i 2 cullerades d’oli d’oliva. Afegeix 250 grams de farina i barreja-ho. Després ho dissolts en 2 decilitres de cervesa. Deixa-ho reposar 2 hores però en un lloc tebi (no a la nevera). En aquest cas la cervesa fa de llevat, però no afecta al gust.
5.- Posa en un recipient 200 grams de farina, 2 rovells d’ou, 2 decilitres de cervesa i sal. Deixa-ho reposant ½ hora com a mínim, i després hi afegeixes 2 clares d’ou a punt de neu.
Encara que aquestes receptes et donin feina i vulguin temps, paga la pena que ho facis. Et quedarà molt més apetitós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada