Violetes africanes.


T’han regalat una violeta africana i no saps com tenir-ne cura?


La violeta africana (també anomenada saintpaulia) és una planta d’interior (no de jardí), que no suporta gens que li toqui el sol directe, però necessita molta claror.

No la posis mai en un lloc de la casa on hagi corrent d’aire, perquè tampoc les tolera gens bé.

Una altra característica seva és que, quan la reguis, no mullis ni les fulles ni les flors, solament la terra. Una solució és posar aigua al plat del seu test i que sigui la pròpia planta la que absorbeixi l’aigua; passat un quart d'hora llença l'aigua que hagi sobrat.

Amb quina freqüència l'has de regar? Doncs això ho has d’anar veient tu mateixa, perquè a cada casa és diferent en funció de si hi calefacció o no a l’hivern, etc. Fixa’t en l’aspecte de la planta i en la terra: la terra no s’ha d’assecar perquè patirà estrès, però tampoc ha d’estar massa humida, perquè ràpidament es podrirà la planta; y té facilitat per podrir-se. La norma general diu que s'ha de regar dues vegades setmanals a l'estiu i una a l'hivern.

3 comentaris:

 1. Violeta africana? No sé quina és, nena... Podries haver penjat una foto, nooooooooooooo? :(

  ResponElimina
 2. Ups! T'he posat la foto de la que tinc a casa.
  Comentar-te que és una planta molt bufona però es pudreix amb molta facilitat. De fet, n'he tingut unes quantes i no m'han viscut més d'un any i mig o dos, que no està gens malament, oi?; però s'han acabat pudrint. Buaaa.
  Amb la que tinc ara estic probant un mètode que, si funciona, publicaré abans de l'estiu.

  Rosa

  ResponElimina
 3. Aaaaaaaaaaaaaaara, ja sé quina és! No aguanten gens i menys a mi, Rosa. Ja em diràs el truqui...

  ResponElimina