Com aconseguir allò que et proposis


Si t’has fixat un objectiu però no tens massa clar si podràs assolir-lo, segueix aquests punts sense saltar-te’n cap:
1.- Has de tenir il·lusió però també ser realista. Agafa un full de paper i escriu allò que vols aconseguir. Ho has de voler i tenir-ho clar.
2.- Fes una llista amb els avantatges i una altra amb els inconvenients que et pugui ocasionar o que et puguis trobar i soluciona’ls.
3.- Ara escriu un “full de ruta” amb horaris i objectius a curt, mitjà i llarg termini.
4.- Visualitza el teu èxit. Busca una foto que representi allò que vols i penja-la en un lloc visible. Això et motivarà a l’hora de seguir endavant.
5.- No perdis temps i passa a l’acció ràpidament: no valen excuses.
6.- Has de seguir el teu pla de treball de forma ordenada i tranquil·la. “Anar-hi anant”. Sense parar però sense preses perquè així, tot i treballar, la sensació serà relaxada.
7.- Per tal de lluitar contra els pensaments negatius o de cansament, escriu-los, visualitza el teu èxit, i, si cal, contesta’t com resoldre-ho. Segur que perden força o bé desapareixen.
8.- Felicita’t quan aconsegueixis els punts fixats diàriament: el mèrit és teu.
9.- Si veus que el full de ruta no acaba de funcionar, no passa res, fes-ne un altre. Pot ser que aquell horari no et vagi bé, o que l’ordre de punts no sigui adequat, o bé pot ser que necessitis aprendre una cosa concreta, etc.
10.- La teva actitud mental ha de ser positiva, optimista i alegre, i no t’han d’afectar les crítiques negatives. La crítica l’has de tornar constructiva per poder millorar, però no has de deixar que t’influeixin ni t’ensorrin.
Mira’t al mirall, somriu-te i digues-te que ja ho estàs aconseguint.
Si tens fills, aquesta és una valuosa lliçó de la cultura de l’esforç.

2 comentaris:

  1. Ens agrada que t'agradi. Saps què pots fer amb el full imprimit?: posar-lo a la porta de la nevera amb la foto d'allò que vols aconseguir! Jo ho vaig fer quan aprenia guitarra i la següent foto que vaig penjar va ser amb el meu grup tocant en un concert al Born. Visualitza l'èxit. Ànims!
    Rosa

    ResponElimina