Documentació sempre ordenada

Si vols trobar de forma ràpida qualsevol tipus de documents importants com són escriptures, certificats de naixement o defunció, testaments, llibre de família, etc., has d’arxivar-los junts, classificats, ordenats, etiquetats i també identificar els arxivadors. Després guarda’ls en un lloc segur, perquè alguns són únics i no els podràs tornar a tenir i d’altres són mol difícils d’aconseguir una altra vegada.
La identificació dels arxivadors et servirà també perquè els pugui localitzar una persona de la teva confiança en cas d’urgència.
Hi ha un altre tipus de documentació que també et convé guardar classificada de la mateixa manera, són les factures, garanties, instruccions d’ús, contractes de serveis, extractes bancaris, nòmines i contractes laborals. Si ho fas així, et serà d’utilitat quan hagis de fer la declaració de la Renda, o fer una reclamació o, simplement, fer una consulta.
No permetis que s’acumulin els extractes bancaris, és mol fàcil que això passi i després fa mandra fer-ho. Et pots proposar d’arxivar-los tan bon punt vagin arribant, o bé fer-ho un dia determinat de la setmana o cada quinze dies.
Quan et desfacis d’un electrodomèstic, podràs també dester-t’en de la seva documentació i substituir-la per la nova. D’aquesta manera sempre tindràs localitzada la garantia i instruccions d’ús dels aparells i serveis que tinguis en la actualitat i no s’acumularà una muntanya de paperassa que no et serveix per a res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada