Vols 8 vinagretes diferents?

Són ideals tant estiu com hivern.
1.- VINAGRETA DE MOSTASSA. Barreja vinagre, sal, una culleradeta de moka (la cullereta de cafè) de mostassa, oli d’oliva i pebre. La proporció del vinagre i l’oli és: una cullerada de vinagre per cada 3 d’oli.
2.- VINAGRETA D’OU. Fes igual que amb la de mostassa, però, a més, hi afegeixes un rovell d’ou cru.
3.- VINAGRETA AMB ROQUEFORT. Aixafa un bocí de formatge de Roquefort (l’equivalent a 2-3 cullerades soperes) i el barreges amb oli d’oliva, sal i el vinagre. No posis gaire vinagre perquè potencia el sabor del Roquefort. De fet, quan vulguis allargar una salsa al Roquefort afegeix vinagre.
4.- VINAGRETA AMB ROVELL D’OU DUR. (No és la vinagreta d’ou). Aixafa un rovell d’ou dur i barreja’l amb suc de llimona (que aquí fa de vinagre), sal, oli d’oliva i pebre.
5.- VINAGRETA AMB OU DUR. Trinxa un ou dur sencer, però no l’esmicolis en excés, i barreja’l amb el vinagre, l’oli d’oliva, sal i pebre. Després posa-hi julivert i estragó tendre ben trinxats, i ho emulsiones.
6.- VINAGRETA DE FINES HERBES. Barreja 6 cullerades d’oli d’oliva, 2 de vinagre (o suc de llimona), sal i pebre. Afegeix 2 cullerades soperes de la barreja de les següents herbes ben trinxades: fulles tendres de fonoll, estragó, julivert, alfàbrega, cebollins, farigola i menta; i emulsiona-ho tot.
7.- VINAGRETA CLÀSSICA. Les proporcions són: per cada 3 cullerades d’oli d’oliva barreja una cullerada de vinagre i un ou dur (tant la clara com el rovell) trinxat. Posa-hi sal, pebre, julivert i ceba (o ceba tendra) ben trinxats. També hi pots afegir estragó.
8.- VINAGRETA DE JULIVERT (coneguda com “salsa verda”). Pica al morter julivert, marduix, sàlvia, menta, 2 grans d’all, una mica de pa torrat que hauràs remullat en vinagre, avellanes i nous. Afegeix 2 rovells d’ou crus, oli d’oliva, vinagre i mel (si t’agrada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada