Com tenir cura de les urpes del teu gat

Ja saps que els gats són molt nets. Per netejar-se les urpes, se les roseguen per treure’n la brutícia i les capes mortes. També graten o “rasquen” allò que els sembla bé, que no té per què ser allò que et sembla bé a tu.

El primer que has de fer és comprar un tallaungles especial per a mascotes. Aquests tallaungles tenen una osca rodona (mira la foto) de la mida adequada a cada tipus d’animal (periquitos, canaris, gats, gossos grans o petits).

Compte de no tallar massa: si dubtes, pregunta al teu veterinari o bé al dependent de la botiga. Recorda que els gats en tenen 5 ungles a cada pota del davant (són més llargues i afilades) i 4 a cada pota del darrera (són més fortes i romes). Quan les tallis, fes-ho amb molta llum per poder veure bé fins on arriba la zona innervada de l’urpa i tallar per sota; sempre és millor tallar menys que massa.
Si l’acostumes a rebre un premi després de tallar-les, encara que no li agradi gens que les hi tallis, s’ho deixarà fer sense posar-te impediments perquè esperarà el seu premi. Una altra opció és tallar-les-hi abans de donar-li el menjar, és un truquet que funciona igual de bé.
La segona recomanació és que li donis alguna cosa que pugui rascar. Als gats els encanta fer-ho. Una solució casolana és una caixa de cartró, que utilitzaran per amargar-s’hi. Però això té un parell d’inconvenients: el primer és que hauràs d’escombrar sovint perquè a poc a poc la farà miques, el segon és més conflictiu perquè pot ser que s’esmoli es ungles a totes les caixes que vegi pensant que pot jugar amb qualsevol caixa.La solució ideal és que tingui el seu propi “rascador”. N’hi ha de molts preus i formes. El de la foto el pot utilitzar per pujar-s’hi a sobre. N’hi ha que es collen a la paret i són plans. Si ho fas així, et pots estalviar més d’un disgust, i el més important és que el teu gat sabrà exactament on ho ha de fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada