Diferència entre infusió i decocció


La finalitat de les infusions i de les decoccions és que els principis actius d’una o més plantes passin a l’aigua aplicant calor.
En una infusió solament bull l’aigua i no la planta, és a dir, que introduïm les flors o les fulles esmicolades d’una o més plantes en aigua molt calenta, o bé els sobrets que comprem ja preparats. No fa falta bullir la planta perquè utilitzem les parts més tendres; i el temps de repòs és de 5 a 10 minuts.
En una decocció, fem bullir l’aigua i la planta. El motiu és que utilitzem les arrels, les tiges, l'escorça o les llavors, que són les parts més dures de la planta. Ha de bullir a foc lent, i el temps d’ebullició dependrà de la seva duresa, generalment de 2 a 20 minuts, fins i tot 30 minuts.
Tant les infusions com les decoccions són tisanes. Hi ha un tercer tipus de tisana que es prepara amb aigua freda, són les maceracions.
La maceració és el mètode pel qual s’extrauen els principis actius deixant la planta en aigua freda durant un llarg període de temps, des de 6 hores a varies setmanes.
De vegades, generalitzem i diem “te” a qualsevol infusió, però en realitat el te és la tisana que obtenim a partir de la infusió de les flors de Camellia sinensis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada