Et sents inflada o tens massa gasos?


Primer et contestaré la pregunta: per què tenim gasos?
Tenim gasos per dos motius. El primer perquè cada cop que deglutim, sigui perquè mengem o bevem, sigui perquè masteguem xiclet, empassem una petita quantitat d’aire que va a parar a l’estómac. L’altre perquè s’alliberen gasos en el procés digestiu.
Si vols reduir la quantitat d’aire que t’empasses, procura no menjar xiclet, no prenguis begudes amb gas, beu d’un got (ni amb palleta, ni a galet, ni amb porró), menja a poc a poc i mastegant molt el menjar, i menja poc i sovint.
Si vols regular la quantitat de gas que genera el teu cos, has d’anar alerta amb els aliments flatulents, com són els llegums, les hortalisses i els cereals integrals. No et diem que no en mengis, perquè són sans, sinó que els reparteixis al llarg de la setmana. És millor una mica cada dia que tot un plat sencer de cop cada dos o tres dies. Procura menjar al vapor, cru, bullit i a la planxa. Utilitza l’oli d’oliva.
Les infusions t’ajudaran. Si t’agraden, les adients en aquest cas són les de camamilla, poleomenta, marialluïsa, til·la o melissa, entre d’altres.
Per acabar, recorda que l’exercici físic i tenir un bon descans nocturn és primordial per millorar tots els aspectes de la nostra vida.
Si fent tot això creus que segueixes tenint un problema, ves al metge, ell/ella és qui podrà determinar exactament què et passa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada