Si vols dormir bé, menja sà

Un dels principals motius de no tenir un bon descans, és el sobrepès. Alimentar-te de forma equilibrada i l’exercici físic que facis de dia, t’ajudaran moltíssim a aconseguir un descans reparador per la nit.
No sopis gaire quantitat, més aviat poc, i recorda que ha de passar com a mínim una hora abans d’anar a dormir.
Alguns aliments poden provocar flatulències, per tant, intenta no menjar-ne per sopar: poma crua, ceba, cols de Brussel·les, meló, síndria i xocolata. N’hi ha d’altres que costen de digerir, com ara els condiments picants i el pebrot, per tant és millor menjar-los de dia i no a l’hora de sopar. Els estimulants com ara el cafè, begudes de cola, te o taurina (ingredient de les begudes energètiques), també poden desvetllar-te i/o que no tinguis un son plàcid.
Molts estudis han demostrat que la serotonina ajuda a tenir un son saludable i un bon estat anímic. La serotonina és sintetitzada pel nostre cos a partir de la ingesta d’un àcid essencial, el triptòfan, que trobem principalment en els productes làctics, carns blanques, peix, ous, fruita seca i d’altres fruites com és el plàtan.
El calci, el magnesi i les vitamines B1 i B6 intervenen en el bon funcionament del sistema nerviós, i, conseqüentment, ajuden a dormir i descansar millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada