Contra la hipertensió i l’obesitat, patata bullida

Recentment s’ha publicat un estudi dirigit pel doctor Joe Vinson de la Universitat de Scranton (Pennsylvania, EEUU) i  conclou que la patata bullida no només no engreixa sinó que redueix la pressió arterial.
L’estudi es va fer amb pacients amb sobrepès i pressió arterial alta, i a la seva dieta hi havia entre 6 i 8 patates dos cops al dia. Les patates es preparaven al microones sense cap tipus de salsa. Quan va passar un mes, es va comprovar que cap pacient havia guanyat pes i que la pressió arterial mitja diastòlica es va reduir un 4,3% i la sistòlica un 3,5%.
El doctor Joe Vinson insisteix en dues coses: la patata no s’ha de cuinar fregida sinó al microones i, si pot ser, amb pell (si és patata nova) perquè així conservarà la totalitat de les seves propietats. Si fregim la patata perdrem moltes de les seves propietats, i ens engreixarà molt. I tampoc es pot servir amb salses.
La patata és un tubercle recomanable per als problemes estomacals perquè combat l’acidesa y també és diürètica. Ara ja podem dir que també ajuda a combatre la hipertensió i l’obesitat (encara que no està lliure de calories).
El 82% d’una patata és aigua. Conté vitamines C (a la seva pell), A, B1, B2, B6 i PP. Si parlem de minerals, ens aporta molt de potassi i fòsfor, a més a més de magnesi, ferro, calci i sodi. També és rica en proteïnes, midó, fibra, àcid fòlic, hidrats de carboni i glúcids.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada