No estiguis massa temps prenent el sol

Evita les hores centrals del dia per prendre el sol perquè són les més intenses i per tant les més perjudicials per a la pell. No te'n refiïs mai si fa "ventet" o sembla que el dia està una mica "tapat": et pot semblar que el sol és menys nociu, però això no és pas així.

Acostuma't a passejar on trenquen les ones quan vagis a la platja, i no t'estiguis pas tota l'estona estirada prenent el sol. Si passeges, el sol et bronzejarà per tot el cos d'una manera uniforme, i això no passa quan estàs estirada perquè t'has de girar de tant en tant.


Recorda posar-te sempre el protector solar de la intensitat adequada (les criatures de factor 50) 30 minuts abans de prendre el sol i després cada dues hores a molt estirar; a més a més, s'ha de tornar a aplicar tants cops com vegades et banyis. El protector solar, com el seu nom indica, serveix per a protegir i no pas per bronzejar. Ens hem de progegir; els entesos diuen que la "pell té memòria" i que un dia o altre ens "passa factura"  si en el passat ens hem excedit.

No t'oblidis les ulleres de sol, han de ser de bona qualitat i amb filtre homologat.

Pensa també en la hidratació i beu força aigua.

També és una molt bona recomanació portar gorra o barret.

Si creus que ja en tens prou però encara no marxeu, posa't una samarreta (o la roba que portis) però que sigui de cotó o bé de lli perquè et farà de filtre solar addicional i permetrà la transpiració de la pell.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada