Estiu o hivern, cuida la teva pell


Prendre el sol és necessari i positiu, però s’ha de fer amb moderació i prenent precaucions, perquè si no ho fem així les conseqüències són molt negatives tant per a la pell com per al cos.

Els banys solars fan que la pell perdi elasticitat i el bronzejat excessiu la fa malbé (es resseca, s’envelleix, apareixen taques i arrugues).

L’efecte és acumulatiu: la pell té memòria de totes les agressions que pateix al llarg de la vida. També pel fred.
 

Sigui estiu o hivern, hem de cuidar la pell tant per dins com per fora. Aquests són uns bons consells:

1.- Beure molta aigua (millor si és de baixa mineralització), sucs naturals, caldos vegetals, infusions i liquats. D’aquesta manera, no solament ens hidratem sinó que ingerim vitamines i minerals.


2.- Menjar fruita seca, llegums i cereals integrals. Els àcids grassos essencials omega-6 són molt bons per a la pell, els cabells i les ungles.

3.- A l’estiu, posar-se crema solar de protecció alta abans de sortir de casa (també n’hi ha per als cabells), i seguir aplicant-la mentre estiguem al sol.  També t'has de protegir si és hivern i vas a la neu, ja que la radiació solar és alta. Pots consultar el nostre article No estiguis massa temps prenent el sol.

4.- Una bona manera d’estimular la circulació és el massatge, i, si el fem amb remeis tòpics, ajudarem a regenerar la pell danyada per fora. Podem utilitzar olis vegetals sense refinar, com són el d’oliva, d’ametlla, rosa de mosqueta, onagra, alvocat, o germen de blat. També ajuden els olis essencials d’aromateràpia, com el d’espígol, camamilla o mirra. Són molt adequades la mel i la civada. Una altra opció són les cremes nutritives.

5.- No oblidem els cabells. Aplicar una mascareta de tant en tant i una alimentació correcta, farà que estiguin sans i es vegin macos. Una bona mascareta casolana és la del nostre article Mascareta capil·lar casolana. i també Com hidratar el cabell sec .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada