Visita al cementiri

Diu la tradició que demà, 1 de novembre és la diada de Tots Sants, una festivitat en la que toca fer una visita al cementiri per fer una ofrena floral als nostres morts i que l'endemà, 2 de novembre, dia de difunts, són ells els qui visiten els vius.

Aquests dies, alguns cementiris obren les seves portes d'una manera més especial; les obren per oferir visites guiades a aquelles persones que ho desitgin.  Els cementiris són llocs carregats d'història, on hi ha enterrats personatges coneguts, on hi podem veure monuments funeraris espectaculars,...

Recordo haver llegit no sé on una entrevista a un escriptor que deia  que ell, quan escrivia una novel·la sobre la gent d'un lloc determinat, el primer que feia era anar al cementiri i anotar-se els noms i cognoms de les persones que hi havia enterrades.  Aquests noms i  cognoms eren amb els que batejava  després els seus personatges.

Alguns dels cementiris que obren les portes aquests dies són:

El Cementiri de Sant Crist o Cementiri Vell de Badalona


On es podran veure la tomba d'alguns personatges significatius de la història de Badalona, descobrir el valor artístic d'algunes làpides i panteons i conèixer diferents rituals funeraris que han deixat testimoni al cementiri. Dia i hora de la visita: diumenge, 2 de novembre de 2014 a les 11,00 hores.
És una activitat gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia.
Aquí et deixem les dades:

Museu de Badalona
Cementiri de Sant Crist
08912 - Badalona
Telèfon: 934832990
a/e: otb@badalona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada