Visita guiada al Cementiri del Poblenou o cementiri de l'Est (Barcelona)

Aquest cementiri es començà a construir l'any 1773, per encàrrec del bisbe de la ciutat, Josep Climent, amb la finalitat d'acabar amb els enterraments dels creients a les esglésies i cementiris particulars de les parròquies per evitar el contagi d'epidèmies.
El cementiri s'ubicà en un solar vora la platja de llevant, la "Mar Bella".

Després d'una sèrie d'entrebancs, el 15 d'abril de 1819, el cementiri del Poblenou inicia una nova etapa marcada per la benedicció del bisbe Pau de Sitjar.

Oriol Bohigas digué que el cementiri Vell representa la primera etapa, a Barcelona, d'arrel neo-clàssica-revolucionària.  És aquest estil neoclàssic el que es posa de moda a les façanes dels carrers de Barcelona, imitant la moda francesa.

Actualment s'organitza una ruta guiada que reconstrueix la Barcelona del segle XIX a través de 29 panteons, tot explicant la història dels personatges que hi ha enterrats. 


L'activitat es realitza el primer i el tercer diumenge de mes a les 10,30 hores en català i a les 12,30 hores en castellà.

A l'entrada, al segon i al tercer departament del cementiri hi ha codis QR que permeten realitzar una visita lliure pel cementiri.  Aquests codis faciliten una breu explicació sobre la història de cada monument, les dades sobre el seu escultor i el seu estil arquitectònic.

L'horari per visitar el cementiri de manera lliure és de 8,00 a 18,00 hores.

Cementiri del Poblenou
Icària, s/n
08005 Barcelona (Barcelonès)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada